Google Page Rank scade?

Scris la: October 25th, 2007 | Ze author: | Despre: Din Blogosfera, Google | 2 au spus ceva »

Page RankO stire care a facut buzz in blogosfera astazi a fost despre Google Page Rank. Marile bloguri si-au vazut ruinate afacerile din vanzarea de linkuri datorita scaderii Page Rank. Pentru cei care inca nu stiu Page Rank este o cotatie a unei pagini web in motorul de cautare Google. Cu cat ai PR mai mare, cu atat vei primi mai mult trafic, respectiv vei aparea in rezultatele relevante.

Asadar marii bloggeri au ramas fara PR. Printre ei se numara Darren Rowse, John Chow, Brian Clark. Cei de la DBT au publicat o lista cu blogurile ce au fost defavorizate, dar din cate am vazut eu asta s-a intamplat la nivel mondial. De exemplu si Ririan a patit acelasi lucru. Pentru moment am crezut ca si la site-ul meu de gadgeturi mi-a fost scazut PR-ul, dar era doar un delay in toolbar.

Este pacat fiindca acesti oameni au muncit mult si au fost si bloguri depunctate fara motiv (Problogger). Totusi Google a avertizat ca siteurile care vand linkuri vor fi depunctate, dar nimeni nu a mai ascultat. A fost afectate si bloguri foarte mari precum Engadget care a scazut de la PR7 la 5. Am observat ca Google a penalizat cu 2 puncte blogurile amintite.

Sunt curios daca se va schimba ceva in relevanta rezultatelor, fiindca atunci vor avea de castigat cei care nu au fost depunctati. Daca acest lucru nu se va intampla probabil ca nimeni nu va mai tine cont de PR. Cine stie?


2 au spus ceva despre “Google Page Rank scade?”

  1. 1 Zvoner.ro » Apocalypse now! Zeul Google da cu trasnete in retelele de bloguri said at 11:21 am on October 25th, 2007:

    […] aceeasi tema: Mihai, Bobby, Dece, Mihnea,Vali […]

  2. 2 Iulia said at 6:02 pm on January 21st, 2010:

    Cu mine ce o fi avut google??? Mi-a scazut si mie PR-ul de la 4 la 2…


Accept conversatii